Raparperi-inkiväärihillo
Valmistelut
Valmistamisaika
Kokonaisaika
Raikkaan makuinen hillo aamupalalle tai lettukesteihin
Laatija: © Marlodge
Reseptin tyyppi: Hillo
Alkuperämaa: Aamiainen
Ainesosat
- n, 1 kg raparperia
- Reilu pala tuoretta, raastettua inkivääriä
- 3-3,5 dl hillo-marmeladisokeria
- Teelusikallinen aitoa vaniljaa tai pari tl vaniljasokeria
- Pese muutama lasipurkki huolellisesti. Pesun jälkeen desinfioi ne kiehauttamalla tai uunissa kuumentamalla
Valmistus
- Paloittele raparperit pieniksi paloiksi.
- Raasta reilu pala tuoretta inkivääriä.
- Laita raparperit, inkivääri ja hillo-marmeladisokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä reilun vartin verran välillä sekoitellen, kunnes raparperit ovat pehmeitä ja seos on paksuuntunut.
- Mausta vaniljalla tai vaniljasokerilla.
- Laita hillo steriloituun lasipurkkeihin.