Raparperi-inkiväärihillo

Raparperi-inkiväärihillo
 
Valmistelut
Valmistamisaika
Kokonaisaika
 
Raikkaan makuinen hillo aamupalalle tai lettukesteihin
Laatija:
Reseptin tyyppi: Hillo
Alkuperämaa: Aamiainen
Ainesosat
  • n, 1 kg raparperia
  • Reilu pala tuoretta, raastettua inkivääriä
  • 3-3,5 dl hillo-marmeladisokeria
  • Teelusikallinen aitoa vaniljaa tai pari tl vaniljasokeria
  • Pese muutama lasipurkki huolellisesti. Pesun jälkeen desinfioi ne kiehauttamalla tai uunissa kuumentamalla
Valmistus
  1. Paloittele raparperit pieniksi paloiksi.
  2. Raasta reilu pala tuoretta inkivääriä.
  3. Laita raparperit, inkivääri ja hillo-marmeladisokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä reilun vartin verran välillä sekoitellen, kunnes raparperit ovat pehmeitä ja seos on paksuuntunut.
  4. Mausta vaniljalla tai vaniljasokerilla.
  5. Laita hillo steriloituun lasipurkkeihin.

 

Related posts